Žilinská radnica pokračuje v prípravách na nový parkovací systém, ktorý bude v centre mesta platiť od 7. júna tohto roka. Samospráva sa od tohto dátumu stane výlučným prevádzkovateľom regulácie parkovania.


(Inzercia)

Pre pôvodné parkovacie karty platí prechodné obdobie. Občania, ktorí majú vydané parkovacie karty od Žilinskej parkovacej spoločnosti, a majú dobu platnosti po 7. júni a ďalej, si nebudú musieť vybavovať nové karty okamžite. Mesto bude akceptovať parkovacie karty vydané pôvodným prevádzkovateľom s tým, že pred dobou ukončenia platnosti bude potrebné požiadať o vydanie novej karty.

Vybavovať žiadosti o vydanie úplne nových či preregistráciu pôvodných parkovacích kariet sa bude od pondelka 5. júna v klientskom centre. Na mieste si bude možné zriadiť účet s možnosťou správy parkovacích kariet.

Radnica prináša so zmenou parkovacieho systému aj nové spôsoby úhrady za parkovanie napríklad cez SMS-ku. Pri platbe cez mobilnú aplikáciu bude potrebné stiahnuť si do mobilného telefónu aplikáciu od príslušného prevádzkovateľa.

Mesto prevzalo od pôvodného prevádzkovateľa všetky parkovacie automaty, ktoré sú v meste dlhodobo inštalované. Ide však o dočasné riešenie a samospráva aktuálne obstaráva parkomaty s elektronickou evidenciou evidenčných čísel, pri ktorých nebude potrebné ukladanie parkovacích lístkov za čelné sklo a platba bude výlučne bezhotovostná.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: