Spoločnosť XTB dosiahla v prvom polroku 2024 rekordné prevádzkové výnosy vo výške 217,6 milióna eur, v rovnakom období minulého roku to bolo 180,1 milióna eur. Čistý zisk spoločnosti vzrástol na 107,4 milióna eur v porovnaní s 91,3 milióna eur v predchádzajúcom roku. Náklady firmy stúpli o 21,1 milióna eur na 95,2 milióna eur.


„Za šesť mesiacov tohto roka sme vygenerovali vyššie výnosy ako za celý rok 2020 alebo 2021, čo ukazuje rozsah rastu spoločnosti XTB v posledných rokoch. To je dôkazom toho, že náš obchodný model funguje ako dobre namazaný stroj, čo spoločnosti umožňuje generovať opakujúce sa a rastúce výsledky,“ uviedol Paweł Szejko, finančný riaditeľ a člen predstavenstva XTB.

Najziskovejšou triedou aktív boli nástroje CFD založené na komoditách, ktoré tvorili 48,2 % štruktúry výnosov. Druhou najziskovejšou triedou boli nástroje CFD založené na indexoch s podielom 37,2 %. Výnosy z nástrojov CFD založených na menách tvorili 10,3 % všetkých výnosov, pričom najziskovejšími boli nástroje založené na kryptomene Bitcoin a menovom páre USD-JPY.

Spoločnosť XTB získala v prvom polroku tohto roka 232,3 tisíca nových zákazníkov, čím výrazne prekročila svoj cieľ. Celkový počet zákazníkov dosiahol ku koncu júna 1,11 milióna. Počet aktívnych zákazníkov vzrástol na 462,7 tisíca v porovnaní s 307,5 tisíca na konci prvého polroka 2023. Transformácia spoločnosti XTB na univerzálnu investičnú aplikáciu pokračuje, pričom takmer 80 % nových zákazníkov začína investovať nákupom akcií, ETF fondov alebo vytváraním vlastných investičných plánov.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: