Slovensko-americký startup Surglogs získal ďalšiu investíciu vo výške 2,5 milióna dolárov, ktorá umožní rýchlejšie zavedenie jeho nového produktu postaveného na umelej inteligencii do amerických nemocníc. Startup, ktorý už predtým získal finančnú podporu vo výške 17,5 milióna dolárov, teraz pokračuje v rozvoji technológie, ktorá automatizuje procesy súvisiace s dodržiavaním akreditačných štandardov v zdravotníckych zariadeniach.


(Inzercia)

Surglogs sa zameriava na zjednodušenie administratívnych úloh v nemocniciach a klinikách, pričom ponúka riešenie, ktoré automatizuje tvorbu dokumentov a kontrolných zoznamov potrebných pre každodenný chod zariadení. Podľa Jakuba Jašáka, technologického riaditeľa startupu, ich platforma pomáha nemocniciam znížiť čas strávený administratívou a znižuje riziko chýb, ktoré by mohli mať vážne dôsledky na pacientov.

Technológia, ktorú Surglogs vyvinul, sa už používa vo viac ako 800 zdravotníckych zariadeniach v Spojených štátoch a startup plánuje aj ďalšiu expanziu. Cieľom je zlepšiť fungovanie nemocníc nielen v USA, ale aj na európskom trhu.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: