MoneyFest sa blíži a už 29. októbra 2024 sa na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave stretnú lídri z finančného, bankového, poisťovacieho, investičného, realitného a kreatívneho sektora. S očakávanou účasťou vyše 800 profesionálov je toto podujatie skvelou príležitosťou pre všetkých, ktorí chcú spoznať najnovšie trendy a inovácie vo finančnom svete. Čo všetko teda program ponúka?

Dva hlavné stage: Generali a MoneyFest

Účastníci sa môžu tešiť na dva hlavné stage, ktoré ponúknu rozmanitý program prispôsobený rôznym oblastiam záujmu. Generali stage prinesie počas dňa dve prednášky a štyri panelové diskusie, ktoré sa budú zaoberať zásadnými otázkami vo finančnom sektore a prinášajú odborné pohľady na aktuálne výzvy a príležitosti.

Na druhej strane, MoneyFest stage bude venovaný osobnému rozvoju. Návštevníci sa dozvedia o efektívnom využívaní LinkedInu a zistia, ako môžu umelú inteligenciu využiť pri budovaní a rozvoji svojej osobnej značky. Medzi ďalšie témy bude patriť aj ako vytvoriť sexy prezentáciu a dizajn návykov pre úspech v osobnom raste.

Konferenciu uvedie Martin Babocký so svojou inšpiratívnou prednáškou „Ako medzigeneračne vytvoriť a ochrániť majetok v miliónoch?“. Investovanie na kapitálových trhoch dokáže byť pomerne bezpečným spôsobom budovania majetku. Z medzigeneračného hľadiska má ešte väčší význam, keďže čas v investovaní umožňuje akumulovať vložený majetok do znamenitej veľkosti, čo rodine pomáha budovať niečo výnimočné. Cieľom tejto prednášky je poskytnúť účastníkom hlboké porozumenie tomu, ako premyslene budovať bohatstvo a aké kroky podniknúť na jeho ochranu, aby mohli úspešne odovzdať svoje dedičstvo nasledujúcim generáciám.

V panelovej diskusii „Ako brokerpooly a MLM reagujú na nové očakávania generácie Z?“ privítame Katarínu Faktorovú, Miroslava Majcina a Tibora Boťánka, ktorí sa budú venovať kľúčovým otázkam a výzvam pri práci s mladšími generáciami finančných poradcov.

Môžete sa tešiť na otázky ako:

  • Ako vyzerá nábor poradcov Generácie Z – zmenil sa nábor a očakávania nových poradcov za posledných 10 rokov?
  • Inovácie v procesoch, ktorými brokerpooly a MLM spoločnosti integrujú preferované technológie Generácie Z, napríklad chatovacie boty, umelú inteligenciu alebo cloudové riešenia.
  • Najväčšie rozdiely medzi staršími poradcami a novou generáciou – dochádza k názorovým rozporom, alebo nájdu spoločnú reč?

Vnímame, aký dôležitý je prínos asociácií vo finančnom sektore, a preto sme do panelovej diskusie „Podpora a zmysel asociácií vo finančnom sektore“ pozvali odborníkov Róberta Kopála, Romana Vlčka a Darinu Huttovú.

Títo experti predstavia svoje pohľady na to, ako asociácie pomáhajú s reguláciou, nastavovaním etických štandardov a poskytovaním vzdelávania pre finančných sprostredkovateľov.

Diskusia sa tiež zameria na to, ako asociácie prispievajú k zlepšovaniu kvality služieb pre klientov, vytvárajú transparentné prostredie a posilňujú dôveru verejnosti vo finančné produkty. Účastníci sa dozvedia, ako asociácie zastupujú záujmy svojich členov v komunikácii s regulačnými orgánmi a ako podporujú profesionálny rozvoj finančného sektora.

MoneyFest 2024: Čo vás čaká v programe na prvej nezávislej česko-slovenskej finančnej konferencii
Zdroj: Konferencia MoneyFest

„Slovenské firmy vo svete. Táto panelová diskusia sa zameriava na úspechy a výzvy slovenských firiem, ktoré sa úspešne presadili na globálnom trhu. Diskusia prinesie pohľady popredných podnikateľov, manažérov a odborníkov, ktorí budú zdieľať svoje skúsenosti s expanziou do zahraničia, budovaním medzinárodných partnerstiev a prispôsobovaním sa rôznym trhom a kultúram. Naše pozvanie do diskusie prijali Andrej Bátovský (CFO), Martin Komžík (CFO) a Grigor Ayrumyan (Co-founder).

Môžete sa tešiť na otázky ako:

  • Čo považujete za najväčšiu výzvu pri riadení cash flow v rámci globálnej siete firmy?
  • Aké príležitosti na ďalší rast vidíte na globálnom trhu a ako sa na ne pripravujete z finančného hľadiska?
  • Aké sú najväčšie pozitíva alebo prekážky pri hľadaní kvalifikovanej pracovnej sily na Slovensku?

Investovanie je jednou z hlavných tém vo finančnom svete. Čo tak panelová diskusia na tému  „Moderné investičné portfólio? Ide o sofistikovaný a flexibilný mix aktív, ktorý kombinuje tradičné investície s inovatívnymi nástrojmi. Tento prístup zaisťuje nielen rast, ale aj ochranu v turbulentných časoch. S využitím najnovších technológií a dát prináša moderné portfólio personalizované riešenia, prispôsobené konkrétnym cieľom a rizikovému profilu – investovanie, ktoré je rovnako dynamické ako vy.

V paneli privítame Františka Michalovícha ako moderátora diskusie a odborníkov Ivanu Laňovú, Jana Macka, Helenu Kühnovú a Miroslava Ovčarika, ktorí sa podelia o svoje skúsenosti a pohľady na aktuálne prístupy v tvorbe moderných investičných portfólií.

Môžete sa tešiť na otázky ako:

  • Slovenskí investori majú často neprimeraný záujem o nehnuteľnosti. Je to bezpečná investícia, alebo v tom vidíte riziká?
  • Využívate umelú inteligenciu pri riadení investičných stratégií? Ak nie, plánujete to?
  • Ako môže AI zmeniť spôsob investovania?

Obľúbené téma: „Finfluencers vs. tradičné poradenstvo. Túto aktuálnu tému vám predstaví František Michalovích. S nástupom influencerov vznikla podkategória – finfluenceri, ktorí sa venujú finančným témam na sociálnych sieťach. Mnohí z nich nemajú licencie a nepracujú ako sprostredkovatelia, no napriek tomu si ich popularita získava čoraz viac pozornosti a klienti k nim chodia po rady a odporúčania k finančným produktom.

Diskusia sa zameria na otázky: Je to konkurencia tradičnému poradenstvu a sprostredkovaniu? Aké typy finfluencerov existujú a ako rozoznať podvodníka od relevantného zdroja informácií?

Ak čakáte prezentáciu plnú textu, tak vás zrejme sklameme – František totiž pripravil množstvo príkladov z praxe, ktoré ukážu realitu a výzvy tejto dynamickej oblasti.

Program na Generali stage uzavrie panelová diskusia „Tradičné poisťovníctvo vs. InsurTech“, kde sa budeme venovať rozdielom medzi klasickými poistnými produktmi a modernými, inovatívnymi riešeniami, ktoré ponúka InsurTech. Diskusiu bude moderovať Eva Stoklásová, a v paneli privítame odborníkov Matúša Miškufa, Vladimíra Halása, Juraja Jurčíka, Tomáša Masničáka a Petra Jureckého.

Našim cieľom je porozumieť, aké výhody a nevýhody so sebou prinášajú oba prístupy, ako InsurTech mení očakávania klientov a čo to znamená pre budúcnosť celého odvetvia.

Môžete sa tešiť na otázky ako:

  • Sú InsurTech riešenia skutočne lacnejšie a efektívnejšie v porovnaní s tradičnými poisťovňami?
  • Ako sa snažíte byť bližšie k zákazníkom a prispôsobiť sa ich potrebám v rámci slovenského trhu?
  • Tradičné poisťovne majú často dlhú históriu, ktorá buduje dôveru klientov. Ako môžu InsurTech spoločnosti získať a udržať dôveru zákazníkov bez tejto histórie?

Letmým očkom sme vám predstavili, čo všetko sa bude diať na Generali stage, a že toho rozhodne nie je málo! Ak premýšľate, či sa zúčastniť konferencie MoneyFest, tak teraz je ten pravý čas na kúpu vstupenky! Ostáva nám už len posledných 100 ks Entry!

Vidíme sa na MoneyFeste, už v utorok!

MoneyFest 2024: Čo vás čaká v programe na prvej nezávislej česko-slovenskej finančnej konferencii


(Inzercia)