Poistenci a poberatelia dávok zo sociálneho poistenia, ktorí pracujú alebo pracovali v Rakúsku, Nemecku, Českej republike a na Slovensku, budú mať príležitosť prediskutovať si svoje dôchodkové záležitosti na jednom mieste. V priebehu novembra tohto roka sa uskutočnia poradenské dni o dôchodkoch. Informovala o tom Sociálna poisťovňa.


(Inzercia)

Pre poistencov, ktorí pracujú alebo pracovali na Slovensku a aj v uvedených krajinách, budú počas týchto termínov na jednom mieste k dispozícii odborníci zo Sociálnej poisťovne a rakúskej Pensionsversicherungsanstalt, nemeckej Deutsche Rentenversicherung či Českej správy sociálního zabezpečení. Záujemcom sa odporúča, aby si rezervovali čas stretnutia, prednosť budú mať vopred objednaní klienti. Poradenstvo je bezplatné.

Slovensko-český poradenský deň sa bude konať vo štvrtok 21. novembra od 9. hodiny ráno až do 16. hodiny poobede. Bude sa konať v priestoroch pobočky Okresnej správy sociálneho zabezpečenia v Ostrave. Slovensko-nemecké poradenské dni sa konajú v priestoroch pobočky Sociálnej poisťovne v Poprade počas utorka 12. novembra od 10. do 17. hodiny a v streda 13. novembra od 9. do 16. hodiny. Slovensko-rakúsky poradenský deň sa koná vo štvrtok 14. novembra od 9. hodiny ráno do pol štvrtej poobede. Tiež sa budú konať v Poprade.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: