Výdatné dažde na Kysuciach a na západnom Slovensku spôsobili lokálne zatopenia diaľnic aj meškania a odrieknutia viacerých vlakov. Upozornilo na to ministerstvo dopravy, v rámci ktorého sú v pohotovosti zamestnanci všetkých podriadených organizácií ministerstva.


Počasie najviac ovplyvnilo železničnú dopravu. Problémy sú najmä na cezhraničných linkách s Českom, viaceré vlaky boli odrieknuté, alebo majú výrazné meškania. Najkritickejšia situácia bola na diaľnici D2, kde na niektorých úsekoch bola premávka obmedzená pre veľké množstvo vody na ceste. Pri bratislavskej ZOO zaplavil diaľnicu vyliaty potok Vydrica.

Z dôvodu silného vetra boli odklonené aj dve letecké linky. Lietadlo z Burgasu pilot odklonil do Budapešti. Následne sa to isté lietadlo, už prázdne, neúspešne pokúsilo pristáť v Bratislave, napokon sa mu podarilo pristáť na viedenskom letisku.

V nedeľu večer dopravný úrad zastavil aj dopravu na Dunaji. Na hlavnom toku sa momentálne nenachádzajú žiadne lode, všetky sú odstavené v prístave. Situáciu naďalej monitorujú plavební inšpektori, ktorí sú v nepretržitej pohotovosti.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: