Francúzsko pokračuje v prechode na povinnú elektronickú fakturáciu, ktorá je súčasťou širšej stratégie digitálnej transformácie krajiny. Od roku 2020 sú veľké spoločnosti a dodávatelia z verejného sektora povinní predkladať a prijímať faktúry elektronicky prostredníctvom centralizovanej platformy Chorus Pro. Tento mandát sa teraz rozširuje na B2B transakcie, pričom bude postupne platiť aj pre menšie podniky.


(Inzercia)

Od roku 2025 sa začne pilotná fáza povinnej elektronickej fakturácie pre ďalšie podniky, pričom plná implementácia pre všetky firmy, bez ohľadu na ich veľkosť, bude zavedená do roku 2027. Tento systém má za cieľ zvýšiť efektivitu, znížiť administratívne náklady a zlepšiť presnosť finančných transakcií.

Poľská spoločnosť Comarch, ktorá má sídlo v Krakove, získala certifikáciu PDP (registrovaná súkromná platforma), ktorá jej umožňuje podporovať francúzske podniky pri prechode na elektronickú fakturáciu. „Vďaka novozískanej certifikácii PDP je Comarch v dobrej pozícii podporovať firmy pri elektronickej fakturácii vo Francúzsku aj mimo neho,“ povedal Rachid Ouzmine, konzultant pre EDI a elektronickú fakturáciu v spoločnosti Comarch.

Certifikácia PDP zaručuje, že platformy spĺňajú regulačné požiadavky na spracovanie elektronických faktúr v súlade s francúzskymi predpismi.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: