Národná banka Slovenska (NBS) uložila pokutu vo výške 20-tisíc eur akciovej investičnej spoločnosti Valor o.c.p.. Vyplýva to zo zverejneného právoplatného rozhodnutia, ktoré nadobudlo účinnosť na konci júla tohto roka.


Spoločnosť sa mala dopustiť viacerých prehreškov. Podľa NBS napríklad nepostupovala pri poskytovaní investičných služieb v súlade so zásadami poctivého obchodného styku, čestne, spravodlivo a s odbornou starostlivosťou v záujme svojich klientov, keďže zverené peňažné prostriedky a finančné nástroje klientov využila v sledovanom čase vo vlastný prospech na obchodovanie na svoj vlastný účet.

Okrem toho podľa centrálnej banky nezabezpečila uchovávanie záznamov o poskytnutých investičných službách, systémoch, postupoch a vykonávaných transakciách, pričom pri každom počiatočnom pokyne prijatom od klienta, ako ani pri každom prijatom počiatočnom rozhodnutí obchodovať bezodkladne nezaznamenávala prinajmenšom podrobné údaje. NBS tiež tvrdí, že jej firma neoznámila úplné a presné podrobné údaje týkajúce sa transakcií s finančnými nástrojmi.

Spoločnosť teraz musí zaplatiť uloženú pokutu do 30 dní od nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: