Ľudia na Slovensku čoraz častejšie využívajú na platby mobilné telefóny a inteligentné hodinky. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Mastercard.


Podľa prieskumu platbu mobilom vyskúšalo už 45 % Slovákov, čo je viac ako dvojnásobok oproti roku 2019, keď tento spôsob platby vyskúšalo len 21 % ľudí. Popularita inteligentných hodiniek tiež rastie, momentálne ich na platby používa 18 % zákazníkov.

„Nákupné a platobné návyky slovenských zákazníkov sledujeme dlhodobo a vzostup obľúbenosti platieb mobilom a hodinkami patrí k najväčším trendom posledných rokov. Môžeme smelo hovoriť o novom trhovom štandarde, ktorý ľudia oceňujú najmä kvôli rýchlosti a pohodlnosti,“ povedala Jana Lvová, generálna riaditeľka Mastercard pre Slovensko a Českú republiku.

Výhody platieb mobilom a hodinkami zákazníci vnímajú v ich pohodlnosti a rýchlosti v porovnaní s bežnými platobnými kartami alebo hotovosťou. Mobilný telefón sa stáva najobľúbenejšou platobnou metódou, ktorú Slováci využívajú vždy, keď je to možné. Inteligentné hodinky sa používajú hlavne v situáciách, keď zákazníci nemajú pri sebe mobil, napríklad pri športe alebo krátkych nákupoch.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: