Revolut v minulom roku dokázal celosvetovo navýšiť svoje príjmy o 95 percent na 2,1 miliardy eur. Zisk pred zdanením dosiahol 503 miliónov eur a zisková marža bola vo výške 19 percent.


Ku koncu roka 2023 využívalo služby Revolutu na Slovensku viac ako 200-tisíc retailových klientov. Ich počet medziročnej narástol o 48 percent. Počet firemných zákazníkov medziročne stúpol o 54 percent.

Slovenskí klienti mali ku koncu minulého roku na svojich účtoch uložených vyše 182 miliónov eur. Je to o 80 percent viac ako rok predtým.

Celkovo slovenskí zákazníci uskutočnili v minulom roku viac ako 11 miliónov platieb a transakcií v bankomatoch. Predstavuje to medziročný nárast o 69 percent. Viac ako polovica všetkých platieb bola uskutočnených na Slovensku, čo podľa Revolutu naznačuje, že jeho účet je čoraz viac využívaný ako primárna banka na každodenné platby.

Revolut sa pochválil aj tým, že sa mu darí navyšovať počet zákazníkov aj naďalej. Počas prvých šiestich mesiacov roka 2024 mu počet retailových klientov narástol o 27 percent. Znamená to, že v súčasnosti by mal mať Revolut na Slovensku viac ako 254-tisíc retailových klientov.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: