Turecko sa stalo jednou z najpopulárnejších destinácií pre Slovákov počas letnej sezóny 2024. Podľa údajov spoločnosti Kiwi.com Slováci čoraz častejšie využívali na odlety domáce letiská, najmä Letisko M. R. Štefánika v Bratislave. Najviac cestovali do Spojeného kráľovstva, Talianska a Grécka. Skokanom roka sa stalo Turecko, keď obsadilo štvrtú priečku vďaka novým priamym linkám z Bratislavy.


(Inzercia)

Počet rezervácií do Turecka vzrástol oproti minulému roku o 141 % a predbehlo tak tradičné letné destinácie, ako sú Bulharsko, Španielsko či Malta. Istanbul sa posunul z 74. miesta na šieste miesto v rebríčku obľúbených miest, pričom počet rezervácií vzrástol o 2 967 %. Antalya zaznamenala nárast o 591 % a dostala sa na ôsme miesto.

Riaditeľ firemných riešení a leteckých vzťahov v Kiwi.com, Dmytro Malytskyi, uviedol, že rast popularity Turecka súvisí s jeho strategickou polohou a zvýšenou dostupnosťou leteckých spojení. „Vzostup Istanbulu ako hlavného leteckého uzla zohral v tomto raste kľúčovú úlohu. Istanbul nie je len bránou do Európy, ale ponúka aj cenovo dostupné lety do ďalších ázijských krajín, ktoré patria medzi stále vyhľadávanejšie destinácie,“ povedal D. Malytskyi.

K zvýšenej popularite Turecka prispeli nové priame linky z bratislavského letiska do Antalye a Istanbulu, ako aj charterové lety. Generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika, Dušan Novota, informoval, že kvôli vysokému záujmu o lety do Turecka sa od augusta zvýšila frekvencia letov do Istanbulu z dvoch na tri týždenne.

TOP 10 najobľúbenejších destinácii zo Slovenska

1.Spojené kráľovstvo
2.Taliansko
3.Grécko
4.Turecko
5.Bulharsko
6.Česká republika
7.Španielsko
8.Malta
9.Holandsko
10.Chorvátsko
Zdroj: Kiwi.com

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: