Väčšina technologických lídrov očakáva, že nadchádzajúce voľby v USA výrazne ovplyvnia reguláciu umelej inteligencie (AI), verejné ponuky akcií (IPO), inovácie a globálnu konkurencieschopnosť technologického sektora. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu spoločnosti Ernst & Young LLP (EY US).


(Inzercia)

Podľa výsledkov prieskumu technologické firmy plánujú v nasledujúcich 12 mesiacoch výrazne zvýšiť investície do AI. Hlavnými oblasťami záujmu sú získavanie AI talentov, kybernetická bezpečnosť a modernizácia back-office funkcií. Napriek tomu mnohí lídri upozorňujú, že ďalší rozvoj AI môže byť priamo ovplyvnený výsledkami volieb.

Až 74 % respondentov verí, že voľby výrazne ovplyvnia schopnosť USA udržať si globálnu konkurencieschopnosť v technologickom sektore, najmä v oblastiach regulácie kybernetickej bezpečnosti, ochrany dát a dohľadu nad obsahom.

EY zároveň uvádza, že technologické spoločnosti budú pokračovať v masívnych investíciách do AI bez ohľadu na výsledok volieb. Rok 2025 sa očakáva ako obdobie prudkého rastu po slabšom vývoji na technologickom trhu v roku 2024.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: