Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) plánuje v Žiline vybudovať ďalšie stredisko technicko- hygienickej údržby (THÚ). Výstavba strediska je v súlade so strategickými dokumentmi.


(Inzercia)

ZSSK mala v pláne vybudovanie strediska THÚ v Žiline už dlhodobo, pričom v rámci projektových príprav došlo k  prehodnoteniu tohto projektu, na základe čoho bola predpokladaná hodnota zákazky znížená na sumu necelých 65 miliónov eur bez dane.

Vybudovanie tohto strediska bude financované zo zdrojov Programu Slovensko 2021 – 2027. Európska komisia vydala pre predmetné projekty rozhodnutie vo veci notifikácie štátnej pomoci, čím schválila projekt ako oprávnený na spolufinancovanie z prostriedkov Európskej únie. Národný dopravca sa bude spolupodieľať na financovaní projektu aj vlastnými zdrojmi.

Stredisko THÚ v Žiline bude obsahovať haly prevádzkového ošetrenia súprav, haly stabilného umývača, koľaje na čistenie toaliet, nové rozvody inžinierskych sietí a ďalšie technológie potrebné pre údržbu železničných vozidiel.

Prečítajte si ďalšie články na túto tému: